Posted

Skelbiamas 2021 m. eskizų konkursas

Dar yra laiko įšokti į kūrybinį traukinį ir sukurti spektaklį Kauno miesto kameriniame teatre! Kviečiame visus pradedančiuosius menininkus dalyvauti eskizų konkurse ir pristatyti savo kūrybą plačiajai auditorijai!
 
Spektaklio idėjų lauksime iki birželio 5 d. Trims geriausioms idėjoms bus skirtas finansavimas ir pagalba kuriant
eskizą. O konkurso nugalėtojams padėsime eskizą paversti pilnu spektakliu ir pristatyti jį didžiojoje scenoje.
 

Apie eskizų konkursą

6-asis jaunimo teatro festivalis IŠEITIES TAŠKAS orientuojasi į menininkus, savo kūriniuose nagrinėjančius esamuoju laikmečiu itin aktualią “atstumų” temą. Kviečiame į atstumus pažvelgti iš įvairių kampų – iš fizinio, psichologinio, socialinio ir kt. Kalbėti ne tik apie fizinius atstumus, kurie šiuo metu yra mūsų kasdienybės dalis, bet ir apie tai, kokius “atstumus” tai sukuria kituose lygmenyse bei apie paties žmogaus kuriamus “atstumus” nuo to, ką jis kalba ir ką daro. Nepaisant to, kad festivalio tema “atstumai”, be abejo tuo pačiu ieškosime ir “išeities taško” iš šios situacijos – gijų, kurios mažina šiuos atstumus.

Jaunuosius scenos menų atstovus kviečiame siūlyti idėjas spektaklių, skirtų jaunajai auditorijai (14-29 m.) pastatymui. Atsižvelgę į ekspertų nuomones, atrinksime 3 geriausias idėjas ir skirsime finansavimą jų eskizų sukūrimui (15-30 min), kurie bus pristatyti viešai, 2021 m. festivalio “Išeities taškas” metu, o eskizo nugalėtojas įgaus galimybę pastatyti spektaklį, kuris sėkmės atveju, bus įtrauktas į Kauno miesto kamerinio teatro repertuarą.

Sąlygos

Eskizas turės būti įgyvendintas ir parodytas festivalio „Išeities taškas“ metu, 2021 m. rugsėjo mėn. (parodymo data bus tikslinama ir derinama priklausomai nuo visų atrinktų dalyvių galimybių ir festivalio programos).

🍓 Aplikuoti gali pradedantieji menininkai.

🍓 Projektas turi būti viešai nerodytas (ankstesniuose konkursuose parodyti eskizai gali dalyvauti šiame konkurse, jei jie dar nerodyti viešai kaip pilni spektakliai)

🍓Projektas turi būti skirtas jaunai auditorijai (14-29 m.) ir įgyvendinimui Kaune (Kauno miesto kamerinio teatro arba netradicinėse erdvėse).

🍓Raiškos priemonės neribojamos, tačiau jos turi būti pagrįstos ir įgyvendinamos.

Vertinimo kriterijai

Pagrindinis atrankos kriterijus – projekto/sumanymo kokybė: kūrinys turi būti struktūriškas, išbaigtas, vientisas, aiškiai atskleidžiantis temą, pagrįstas.
 
Kūrybinės komandos dydis turi būti racionalus, formatas skirtas kamerinei erdvei. Pasirinkta erdvė turi būti pritaikoma. Vertinant atsižvelgiama į parodymo kaštus, todėl dalyvių prašome pateikti projekto sąmatą , kuri turi būti tikslinga ir pagrįsta.
 
Užpildytos PARAIŠKOS FORMOS ir PROJEKTO SĄMATOS laukiame iki 2021 m. birželio 5 d. (imtinai), el. p. vadyba@kamerinisteatras.lt  , tel nr. +370 603 66 284
 
Su konkurso dalyviais ir nugalėtojais susisieksime asmeniškai iki birželio 10 d.

KONKURSĄ FINANSUOJA: Kauno miesto savivaldybė