2021 m. ESKIZŲ KONKURSAS

4 geriausių eskizų pristatymas.
Renginys nemokamas

Kiekvienais metais festivalio metu yra rengiamas eskizų konkursas, kuriame gali dalyvauti jaunieji scenos menininkai. Geriausius spektaklio eskizus Kauno miesto kamerinis teatras padeda paversti į pilnus spektaklius.

Konkurso komisija atrinko 4 geriausius eskizus. Šiemet žiūrovams savo darbus pristato:

18:30, Rugsėjo 15 d. (trečiadienis)

MU.DU | rež. Augustas Gornatkevičius

Muzikinė ekstravaganza

Pagrindinė spektaklio ašis yra lyties performatyvumas. JAV filosofės Judith Butler iškelta idėja apie lyties performatyvumą teigia, jog lytis nėra kildinama iš kūniškumo. Žmonės ne gimsta, o kalbėdami ir atlikdami veiksmus apsibrėžia save vienos lyties ribose. Visuomenei reikalaujant tokio atlikimo, limituojama ne tik žmogaus išraiška, konstruojami jo pasirinkimų, veiksmų, santykių limitai. Spektaklio metu bus nagrinėjama lyties atlikimas bei to priežastys ir pasekmės.

PASKUTINIS SPEKTAKLIS | rež. Gabrielius Zapalskis

Tragikomiški teatriniai nardymai

Tragikomiškas teatro spektaklis ,,Paskutinis spektaklis”. Tai istorija apie du aktorius, kurie yra pasiryžę išeitį iš teatro dėl įvairiausių problemų ir rengia atsisveikinimo vakarą su savo profesija, žiūrovais, svajonėmis. Teisindami savo pasirinkimą ,,išeiti”, veikėjai nagrinėja profesijos pasirinkimo ypatumus, ieško atsakymo, kodėl svajotos profesijos ne visada tampa realybe, ar žmogus gali turėti tik vieną profesiją, polemizuoja, kad svarbiausia būti geru žmogumi, nors tai ir ne profesija

18:30, Rugsėjo 16 d. (ketvirtadienis)

PAKANKAMAS ATSTUMAS | aut. Arūnas Mozūraitis ir Adrian Carlo Bibiano

Šokio eskizas

Šiais, begale žodžių perpildytas, laikais erdvė gali suteikti vietos kvėpuoti ir sukurti išsilaisvinimą bei gerovę. Tačiau erdvė gali būti ir nepakeliama, jeigu trūksta komunikacijos, draugysčių, mylimųjų ir vyrauja emocinis deficitas.

Pasirodymas įkvėptas tam tikros turimos erdvės, kurioje esame ir kuri skiria mus. Ir tuomet nežinomos galios žaidė žaidimą laikydamos mygtukus ilgiau ar trumpiau tada, kai visuomenėje kildavo sumaištis ir žmonės prarasdavo savo egzistencinę formą.

GEDULAS | rež. Rokas Lažaunykas

Spektaklio eskizas

“Gedulas” – tai refleksijų spektaklis, fragmentiškai analizuojantis netekties temą.

Kiekvienas augantis ar suaugęs žmogus susiduria su netektimis – mirtis, išsiskyrimas, dėl skirtingų aplinkybių nutrūkę ryšiai. Dažnai netekties akimirkose nepalūžti padeda viltis, jog tai ne pabaiga. Tačiau susidūrus su negrįžtamomis pabaigomis ištinka gedėjimas.

 

Taip pat domintų

laiptines 2
PREMJERA! 2-OSIOS LAIPTINĖS RESPUBLIKA

rež. Sigita Pikturnaitė

+
gyvuliai
GYVULIAI

Pjesės skaitymas | aut. Goda Simonaitytė

+
Sodra mon amour WEB
PREMJERA! SODRA, MON AMOUR

Asociacija “Teatronas” | aut. Marija Kristina Kulinič, rež. Gildas Aleksa

+
kissmas
KISSMAS

aut. ir rež. Teklė Kavtaradzė

+