2022 m. ESKIZŲ KONKURSAS

4 geriausių eskizų pristatymas.
Renginys nemokamas

Kiekvienais metais festivalio metu yra rengiamas eskizų konkursas, kuriame gali dalyvauti jaunieji scenos menininkai. Geriausius spektaklio eskizus Kauno miesto kamerinis teatras kūrėjams padeda paversti į pilnus spektaklius.

Konkurso komisija atrinko 4 geriausius eskizus. Šiemet žiūrovams Kauno miesto kameriniame teatre savo darbus pristato:

18:30, Rugsėjo 14 d. KMKT
DIAGNOZĖ: MIRTINAI NEJUOKINGA | rež. Eglė Stasiulytė

Klounados spektaklis tyrinėjantis humoro ir juoko prigimtį.

Eglė Stasiulytė – artistė, kuriai netinka tik vienas apibrėžimas. Jau daugiau nei dešimtmetį užsiimanti klounada, ją derina su judesiu ir bent keliais šokių stiliais, kurie jos gyvenime užima ypatingą vietą. Nuo šokių aikštelės iki režisūros, nuo KLOUNADOS iki performanso, nuo kostiumų kūrimo iki tekstų rašymo, nuo įkvepiančių pokalbių iki nevaldomo juoko – Eglė visada tarpdisciplininė. Artistė naująjį cirką atrodo kaip erdvę, kurioje gali įsikurti visi jos talentai ir įgūdžiai.

Diagnozė: mirtinai nejuokinga tai artistės naujausias darbo eskizas. Eglė kartu su žiūrovais leisis į humoro pasaulį, kuris tik iš pirmo žvilgsnio atrodo chaotiškas, tačiau geriau su juo susipažinus jame nelieka nieko kito kaip atsikartojimai, taisyklės ir sistemos. Ji kelia klausimą: ar tikrai esi pasmerktas, jei neturi įgimto humoro jausmo?

19:00 AŠ - CITADELĖ | rež. Vaiva Ona Makūnaitė

Dokumentinis spektaklis, paremtas jaunų vaikinų istorijomis apie vyriškumo sampratą šių dienų kontekste.

Esu aktorė Vaiva Ona Makūnaitė. Baigiau Vaidybos studijas LMTA, šiuo metu studijuoju vaidybos magistrą, kuriu vaidmenis Alytaus Miesto Teatre. Domiuosi fiziniu teatru, vokalu, liaudies dainomis, archaiškais motyvais, socialinėmis temomis teatre bei mene. 

Spektaklis ,,Aš – Citadelė” paremtas tikromis jaunų vaikinų mintimis bei A. de Saint – Exupery knygos ,,Citadelė” motyvais. Ką reiškia būti vaikinu šiandien? Kaip iš naujo brėžti kontūrus vyriškumo nežinomybei skleidžiantis, dirginant gerklę žodžiais, kuriuos ištarti gąsdina? Neišsakomi jausmai tampa tarsi sachara, kurioje vienintelis būdas vandeniui rastis – išsakyti žodžiai.“ 

18:30, Rugsėjo 15 d. KMKT

POŽIŪRIO TAŠKAS | rež. Lina Židonytė

Draminis spektaklis, nagrinėjantis santykį su tėvais ir jų įtaką ateities gyvenimo tarspniams.

,,Esu Lina Židonytė, jaunosios kartos teatro režisierė. Į repeticijų erdves susirenkam diskutuoti ir nagrinėti temos apie tėvus. Jų turėjimą, priėmimą ar neigimą, santykius su jais, kai jie yra sėkmingi ir išsipildę ir kai jie yra mirę,  vagys ar žmogžudžiai. Kai jie palikę vaikus globos namuose ar gyvybės langeliuose, kai tėvai neturi meilės savo vaikams arba kai jie yra atsidavę ir paaukoję savo poreikius, norus ir svajones vardan vaiko ateities… ir dar kalbamės apie kitas galimas tėvų – vaikų santykių variacijas.

Be išimties mus visus vienijanti sudedamoji dalis yra ta, kad kiekvienas iš mūsų turime tėvus ir kiekvieno iš mūsų meilė jiems turi skirtingą istoriją, priežastingumą ir pasėkmes, o visa tai atsispindi į mūsų požiūrį, savivertę ir meilę sau. Ruošiame eskizą remiantis šia tema ir įvairiomis asmeninėmis istorijomis, gryninamės pamatines dalis, vadovaujamės jų keliais ir takeliais, o kūrybiniu improvizacijos principu ieškome tinkamo sceninio veiksmo.”

19:00 RAŠYTOJAS IR GIMDYVĖ | rež. Balys Švedas

Psichologinė drama, sugretinanti gimties bei savižudybės temas.

,,Esu jaunas moksleivis, užsinorėjęs kurti teatro stebuklą ir netikėtai gavęs galimybę tai daryti geriausiomis sąlygomis. Štai toks mano išeities taškas – iš noro į vyksmą. Kuriamas eskizas yra savižudybės keliamų klausimų iššauktas dviejų veikėjų, rašytojo ir gimdyvės, dialogas, narpliojantis, bet neatsakantis nei vieno klausimo, gal tik iškeliantis jų dar daugiau.

Tikiuosi, kad šis bandymas ką nors pasakyti sudomins tiek jaunosios, tiek vyresnės kartos žiūrovus ir leis bendrauti šiomis temomis tiems, kurie anksčiau to nedarė –  kalbėjimas yra turbūt vienas iš nedaugelio dalykų įrodančių mums, kad mes gyvi.“

Taip pat domintų

Low-Air_Vyrsmas_foto_Dainius-Putinas_1-min-768x513
VYRSMAS I LOW AIR

Aut. Marius Eidrigevičius Šokio spektaklis

+
LMTA.Baseinas be vandens
BASEINAS. BE VANDENS | LMTA

Aut. Mark Ravenhill | rež. Jonas Kuprevičius

+
LMTA.nepalaidoti mirusieji
NEPALAIDOTI MIRUSIEJI I LMTA

Aut. Jean-Paul Sartre | rež. Justinas Vinciūnas

+
C_LauraVanseviciene-210-556x371
ŽMOGUS IŠ ŽUVIES | Valstybinis jaunimo teatras

Aut. Asia Vološina | rež. Eglė Švedkauskaitė

+