2023 m. ESKIZŲ KONKURSAS

4 geriausių eskizų pristatymas
Renginai nemokami – būtina registracija.

Kiekvienais metais festivalio metu yra rengiamas eskizų konkursas, kuriame gali dalyvauti visi jaunieji scenos menininkai. Geriausią spektaklio eskizą, išrinktą meno tarybos bei žiūrovų, Kauno miesto kamerinis teatras kūrėjams padeda paversti į pilną spektaklį, atsidursiantį teatro repertuare.

Konkurso komisija atrinko 4 geriausius eskizus. Šiemet žiūrovams Kauno miesto kameriniame teatre savo darbus pristato:

18:30 Rugsėjo 12 d. KMKT

PITERIS PENAS | rež. Karolis Zajauskas

Viena garsiausių J.M Barrie pasakų Piteris Penas” – tarsi odė jaunatvei. Jauna, veržli, egoistiška ir kupina laisvės jaunystė tiesiog plūste plūsta iš Barrie parašytų žodžių, o šiame spektaklyje Piteris Penas, kartu su Vende ir kitais berniukais, virs taisyklių nepaisančiais paaugliais neformalais, kurie gyvendami pogrindyje (Niekados šalyje”) mėgaujasi kiekviena nerūpestingumo akimirka, negalvodami apie rytojų. Jų pagrindinis priešas, sunkus ir egzistencinis – laikas. Spektaklis visoms užaugti skubančioms Vendėms bei taip niekad ir neužaugusiems Piteriams Penams.

ROBOTAI ŽEMAIČIŲ IR LIETUVOS | rež. Motiejus Ivanauskas 

Eskizas „Robotai Žemaičių ir Lietuvos” inspiruotas veiklos, kuriai beveik visi be išimties skiriame didžiąją savo gyvenimo dalį – darbo. Naudojant XIX a. pradžioje sukurto Dionizo Poškos kūrinio „Mužikas Žemaičių ir Lietuvos” ištraukas kuriamas fikcinis siužetas, kuriame žaismingai apmąstoma plati darbo tema bei svarstoma, kas laukia netolimoje, tačiau sunkiai nuspėjamoje ateityje.

18:30 Rugsėjo 13 d. KMKT

AVANGARDISTAI | rež. Jonas Kuprevičius

Eskizas pagal Fluxus tekstus, avangardinę muziką ir šiuolaikinio lietuvių dramaturgo, poeto, prozininko Herkaus Kunčiaus pjesę ,,Avangardistai“. Tai dokumentinė drama, parašyta remiantis garsiųjų Fluxus judėjimo narių, tokių kaip Džonas Lenonas, Yoko Ono, Jurgis Mačiūnas ir Jonas Mekas susirašinėjimais, citatomis. Pjesė, ironizuojanti fluxus judėjimo atsiradimą ir esmę, nagrinėja avangardinio meno ištakų, menininko pasaulėžiūros ir gyvenimo būdo temas.

KONTEKSTAS KABO | rež. Vaiva Paukštė ir Adrian Carlo Bibiano

Šokio spektaklis, kuriuo siekiama šmaikščiai ir absurdiškai tyrinėti konteksto atribojimą, lyg trumpam pakabinus jį ore pažaisti su naujai kuriamomis reikšmėmis per šiuolaikinio šokio ir verblinę kalbas bei tyrinėti šioms reikšmėms daromą konteksto įtaką.

 

Daugiau apie 2023 m. eskizų konkursą skaitykite Kaunas Pilnas Kultūros

Taip pat domintų

Dulkės
DULKĖS

rež. Justinas Vinciūnas

+
Vegetacinė būklė
VEGETACINĖ BŪKLĖ

rež. Naubertas Jasinskas

+
PIRK DRAMBLI
PIRK DRAMBLĮ

rež. Eglė Kižaitė

+
AND WHO WILL REMEMBER ME AFTER ALL_
SO WHO WILL REMEMBER ME IN THE END?

rež. Barbara Lehtna

+
lt_LT